Officiële verdeler van

Blog

Huidproblemen oplossen met onze eigen natuurlijke producten

op basis van dode-zee zout. 

Wat is Psoriasis?

Psoriasis is een hardnekkige, chronische huidaandoening die relatief vaak voorkomt. Je herkent het huidprobleem vrij gemakkelijk aan de rode vlekken bedekt met witte schilfers.
Naar schatting leven er in ons land ongeveer 2 à 3% mensen met psoriasis. U bent zeker niet alleen!

Het ziet er een beetje eng uit en dat is de reden waarom veel mensen denken dat het besmettelijk is. De huid van een psoriasis persoon groeit alleen veel te enthousiast. Normaal krijgen we om de 4 weken een volledig nieuwe huid. De dode huidcellen, die plaats moeten maken voor de nieuwe, schilferen af in een haalbaar tempo. Bij psoriasis groeit de nieuwe huid in vijf of zes dagen en dat is veel te snel om dode huidcellen te evacueren. Vandaar die dikke, witachtige schilfers. Je krabt zo’n schilfer los, maar eronder zitten er nog meer , in dikke plakken.
De behandeling van psoriasis berust veelvuldig op de bestrijding van symptomen , omdat de precieze oorzaak nog onbekend is. Zon en zee doen meestal wel goed.
Andere natuurlijke producten zijn producten op basis van dode-zee zout en/of epsom zout.

Dode-zee producten

ATOPISCHE DERMATIS – ECZEEM

Dit is een erfelijk huidprobleem dat vaak in de kindertijd begint. Volwassenen krijgen vaker constitutionele eczeem. Dode-zee zout, epsom salt en argan olie zijn goeie natuurlijke producten om eczeem te behandelen.

Het woord dermatis betekent ontsteking van de huid. Atopisch verwijst naar ziekten die kunnen worden geassocieerd met allergieën. Een huid beïnvloed door atopische dermatis en eczeem gaat erg jeuken en ontsteken. De huid ziet er rood, gezwollen en gebarsten uit. In sommige gevallen kan de huid ook een grote korst krijgen Atopische dermatis is vaak veel erger in de wintermaanden, wanneer de lucht koud en droog is. Hierdoor kan de huid gemakkelijk irriteren en wordt de toestand vaak erger.

Shop Nu